Дієтична паска. Рецепти паски без цукрй і без глютену.

Великодня паска – смачна, запашна святкова страва. Водночас, паска – дуже калорійна і непроста для травлення. Важливо, дотримуватись помірності у споживанні, особливо тим, хто дотримується дієти чи має дієтичні обмеження за призначенням лікаря, а також тим, хто розговляється після Великого посту.

Великдень – свято, традиції відзначення якого пов’язані з приготуванням і частуванням випічкою. Ми підготували рецепти паски без цукру й без глютену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ось деякі дієтичні рецепти паски від нашого каналу LOW CARB ZONE:

Паска без борошна

Паска без бороша рецепт без цукру без глютену

Інгредієнти:

  • кунжутове борошно (мигдалеве або кокосове) 125 г
  • яйце 3 шт
  • сироватковий протеїн 15 г (або псиліум)
  • ерітрітол 40 г
  • стевія за смаком
  • куркума щіпка
  • ванілін, сіль щіпка
  • лимонна цедра 1 ч л

Приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти.
  2. Збити яйця в пишну білу масу.
  3. З’єднати яйця з отриманою сухою сумішшю. Добре розмішати.
  4. Якщо форма не силіконова, то краще викласти в неї промаслений пергамент.
  5. Перекласти суміш в підготовлену форму на 3/4 об’єму.
  6. Випікати при температурі 180 С 30 хв.
  7. Готову паску діставати з форми після того як охолоне лежачи на боці.
  8. При охолодженні тісто опуститься приблизно на 1 см.
  9. Прикрасити шоколадною глазур’ю або білою глазур’ю.

Сирна паска

Сирна паска рецепт без цукру без глютену

Знадобиться форма 700-1000мл

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 250г
  • яйця 3 шт
  • кокосове борошно 70г (кількість залежить від вологості і жирності сиру)
  • підсолоджувач за смаком
  • розпушувач 1,5 ч л
  • ваніль 1 ч л
  • куркума щіпка
  • горіхи, цукати, сухофрукти за смаком, за бажанням
  • 1/3 ч л сухих або 1 ч л живих дріжджів (для аромату)

Приготування:

  1. Сир і яйця, ваніль і куркуму змішати блендером до однорідності.
  2. Змішати кокосове борошно, підсолоджувач і розпушувач і додати в сирно-яєчну суміш. Замісити тісто.
  3. Додати цукати і сухофрукти.
  4. Сформувати грудочку і помістити в форму.
  5. Поставити в духовку 180 С на 30-40 хв.
  6. Приготувати глазур з грецького йогурту з желатином.
  7. Прикрасити посипкою: посипка – підфарбована овочевими соками кокосова стружка.

🧁 Смачного!

Обирайте також рецепти корисної глазурі для декорування ваших пасочок.

Більше смачних та корисних рецептів дівіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE