Початок Різдвяного посту

Початок Різдвяного посту

Кожного року напередодні Різдва Христова у православ’ї розпочинається постування, яке триває 40 днів: з 28 листопада по 6 січня, тому в церковному статуті воно називається Чотиридесятницею. Друга назва – Пилипів піст (починається одразу після святкування пам’яті святого апостола Пилипа). Метою посту є підготування вірян до великого свята – Різдва Христова.

Різдвяне постування не вважається суворим в порівнянні з іншими постами. Під суворою забороною м’ясо, яйця та молочні продукти. В понеділок, середу й п’ятницю не можна вживати вино, рибу та їжу з олією. Щовівторка та щочетверга олія вживається. Дозвіл на куштування риби діє під час великих свят та вихідних днів, а у випадку, якщо свято припадає на середу чи п’ятницю, дозволяється лише вино та олія, а риба – ні. 3 2 січня постування стає суворішим: вживання риби в будь-які дні тижня під забороною. Дозволяються усі церковні треби, окрім вінчання.

Вже чекаємо на Різдво Христове (в січні), або на Різдво Христове за Григоріанським календарем (в грудні)

Почитайте історію виникнення подій, та дізнайтеся – чи існують особливі різдвяні прикмети, який був найбільший в історії різдвяний подарунок, а також який різдвяний фільм є найбільш касовим.

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про ці та всі інші актуальні свята та події на кожен день.

Позначки:

Найближчі події

Не знайдено жодної події!
Завантажити ще