Рецепт торту

Міжнародний день торта відзначають щороку 20 липня. Готуйтесь до смачного свята, запрошуйте на частування близьких. Разом смачніше! Готуйте і смакуйте із задоволенням і турботою про себе та своїх близьких.

Для вас добірка рецептів тортів без цукру і без глютену:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Малиновий торт

Інгредієнти:

тісто:

  • мигдалеве борошно – 150 г
  • молоко 70 мл

начинка:

  • грецький йогурт 700 г
  • яйце 3 шт
  • 1/2 склянки протеїнового порошку (можна замінити на суміш для пудингу – але це крохмаль)
  • ванільний екстракт 1 ч л (або один стручок ванілі)
  • підсолоджувач за смаком

глазур:

  • малина 150 г або інші ягоди
  • 1 – 2 ст. л. порошковий желатин

Приготування:

  1. Змішати мигдалеве борошно з молоком.
  2. Утрамбувати тісто на дно форми для випічки або дека і розрівняти.
  3. Змішати всі інгредієнти для начинки.
  4. Випікати в духовці 165 °С 40 – 45 хв., поки верх і з країв не стануть коричневими.
  5. Дістаньте його з духовки і дайте охолонути.
  6. Приготувати глазур: дати набрякнути желатину, розім’яти ягоди, потім з’єднати їх. Нагріти цю суміш, не кип’ятити.
  7. Полити глазур’ю торт, прикрасити цілими ягодами і поставити в холодильник на 8 годин.

Кабачковий торт

Інгредієнти:
млинці:

  • яйця 3 шт
  • кабачки 600 г
  • морква 1 шт
  • борошно рисове 2-3 ст л
  • часник 1 зубчик
  • сіль, перець за смаком
    крем:
  • натуральний йогурт 300 г
  • твердий сир 100 г
  • часник 1 зубчик
  • кріп
  • сіль, перець за смаком
    Приготування:
  1. Кабачки і моркву натерти на крупній тертці, посолити і дати постояти 5-10 хв
  2. Гарненько їх віджати.
  3. Додати всі інгредієнти і ретельно перемішати, часник попередньо розчавити
  4. На маленьку розігріту і змащену маслом сковорідку викладати масу ложкою, формуючи млинець
  5. Смажити з двох сторін до рум’яності.
  6. Приготувати крем: часник розчавити, кріп подрібнити і все змішати.
  7. Перемазати млинці кремом, формуючи торт.
  8. Охолодити 2-3 год в холодильнику.

Шоколадний торт без цукру і без борошна

Інгредієнти: ⠀

  • вершкове масло 30 г
  • шоколад без цукру 80% 100 г
  • яйце 4 шт
  • сметана 3 ст л
  • сіль щіпка
  • ванілін 2 г
  • какао 3 ч л
  • мигдалеве борошно 8 ст л
  • розпушувач 1/2 ч л
  • підсолоджувач за смаком
    соус: ⠀
  • сметана 20% 350 г
  • кремчіз 4 ст л
  • ванілін і підсолоджувач за смаком ⠀
    Приготування:
  1. Масло і шоколад розтопити, коли маса стане теплою (не гарячою), додати сметану, яйця, сіль, ванілін, какао і все перемішати.
  2. Додати борошно і розпушувач. Має вийти досить густе тісто (на 6 коржів).
  3. Невелику сковорідку змастити вершковим маслом і випікати коржі на середньому вогні з закритою кришкою (3 хв на одній стороні і 1 хв на інший). Перегортати коржі за допомогою тарілочки (коржі дуже тендітні).
  4. Приготувати соус: змішати сметану, кремчіз, підсолоджувач і ваніль.
  5. Остиглі коржі змастити соусом і поставити в холодильник на ніч.
  6. Прикрасити тертим шоколадом або ягодами.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дівіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE