Рецепти страв з варених яєць

Крашанки та писанки – головний атрибут Великодня, а процес їх створення часто так захоплює, що після свята у надлишку лишається велика кількість пофарбованих яєць. В цей день є традиція дарувати їх, що теж створює запаси.

Головне після прикрашання та фарбування яєць – правильно їх зберігати (весь час у холодильнику, викладати у кошик чи подавати на стіл лише частину) і бажано зварити їх вкруту – 8 хв у киплячій воді. Тож якщо у вас є залишки крашанок, добірка рецептів страв з вареними яйцями для вас:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ледачі пиріжки з яйцем і цибулею

Ледачі пиріжки з яйцем і цибулею рецепт без глютену

Інгредієнти:

(Близько 8 шт)

  • яйце 2 шт
  • псилліум 2 ст л
  • сметана 20% 2 ст л
  • сіль і спеції за смаком

Для начинки:

  • варене яйце 2шт
  • зелена цибуля за смаком

Приготування:

  1. З’єднати всі інгредієнти для оладок і перемішати до однорідності.
  2. Додати в тісто дрібно нарізане варене яйце і зелену цибулю.
  3. Смажити на сковороді з 2-х сторін під кришкою.

Салат із стручкової квасолі з яйцем

Салат із стручкової квасолі з яйцем рецепт

Інгредієнти:

  • стручкова квасоля 400г
  • яйце 4 шт
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ст л вершкового масла
  • домашній майонез за смаком
  • сіль, спеції за смаком

Приготування:

  1. Відварити яйця круто і залити холодною водою.
  2. Порізати квасолю і відварити в підсоленій воді до бажаної м’якості (5-10 хв).
  3. Розігріти в сковороді вершкове масло на середньому вогні, додати зелену квасолю і обсмажити протягом 5 хв, помішуючи.
  4. Перекласти смажену квасолю в салатник, додати розчавлений часник.
  5. Подрібнити яйця і додати в салатник з квасолею.
  6. Посолити за смаком, додати спеції, заправити майонезом і перемішати.

Яйця по-шотладському

Яйця по-шотландському рецепт без глютену

Інгредієнти:

  • яйця зварені круто 4 шт
  • м’ясний фарш 400 г
  • сіль, перець, спеції на смак
  • рослинне масло для обсмажування

Приготування:

  1. Зліпити з м’ясного фаршу 4 коржі.
  2. У центр кожного покласти по одному вареному яйцю.
  3. Підтягти краї коржів так, щоб яйця були закриті з усіх боків. Вологими руками розрівняти поверхню.
  4. У сковороді дуже сильно розігріти олію.
  5. Обсмажити отримані зрази з усіх боків до золотистої скоринки.
  6. Зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 7-8 хв.

Гострий салат з яєць

салат з яєць рецепт без глютену, гострий салат та негострий салат

Інгредієнти:

  • яйце (круто) – 5-6 шт.
  • огірки мариновані – 250г
  • майонез – 250г
  • перець (мелений червоний) – на кінчику ложки.

Негострий варіант салату – зробіть заміну:

  • свіжі огірки
  • перець духмяний

Приготування:

  1. Дрібно порізати огірки.
  2. Перець змішати з майонезом і огірками.
  3. Додати порізані яйця і злегка посолити.

Весняний салат

Весняний салат, рецепт салату з яйцем та редисом

Інгредієнти:

  • редис 400 г
  • огірки 200 г
  • пучок зеленої цибулі
  • яйце 2 шт або 10 перепелиних яєць
  • йогурт або домашній майонез 1 ст л
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Нарізати редиску і огірки.
  2. Зварити круто яйця, розрізати на 8 або 4 частини для перепелиних.
  3. Дрібно нарізати зелену цибулю і зелень.
  4. З’єднати у салатнику всі інгредієнти.
  5. Додати йогурт або майонез, посолити, перемішати.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дівіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE