Рецепт хумусу - як приготувати хумус? Страва без глютену, без цукру.

13 травня відзначають Міжнародний день хумусу. Корисна й смачна східна страва – урізноманітнить та збагатить ваш раціон.

Рецепт хумусу. Страва без цукру й без глютену.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Складові:

  • нут сухий 1 стакан або 1 банка консервованого нуту 400 г
  • 100 г тахінної пасти або 100 г кунжуту + 1-2 ст л оливкової або кунжутної олії
  • петрушка або інша зелень за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • сік 1/2 лимона
  • кумін, паприка або інші спеції за смаком
  • в’ялені помідори за смаком
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Попередньо замочити хумус на 12-24 год, змінюючи воду з додаванням 1-2 ч л оцту (необов’язково).
  2. Промити і відварити до м’якості (час варіння завжди різний). Воду після варіння злити, але не виливати — залишити!
  3. Приготувати тахінну пасту, якщо немає готової: кунжут злегка підсмажити (важливо, щоб не пригорів) і подрібнити з додаванням оливкової або кунжутної олії, до стану пасти блендером.
  4. Перебити блендером нут і часник, додаючи по трохи воду, в якій варився нут, до кремоподібної консистенції.
  5. Додати тахінну пасту спеції, сік лимона, сіль і перемішати ретельно ще раз блендером. Консистенція хумусу повинна бути кремоподібною.
  6. Якщо додаєте зелень або в’ялені помідори, попередньо подрібніть їх. Можна також додати вершкове масло.

Подавайте з хлібом, овочами або як самостійну страву.

Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дівіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE